Mapa portala English O nama > Podrška korisnicima   01 5999 918
Traži po     > Po zbirkama  Pomoć prilikom traženja  
IUS-INFO > Dnevni IUS-INFO > Savjet dana > Savjet
 
        - +   *  

Savjet dana

Dokument primarnog zakonodavstva EU

Dokument primarnog zakonodavstva EU sastoji se od ključnih podatka EUR-Lexa i cjelovitog prikaza dokumenta.
U gornjem lijevom uglu nalaze se relevantni datumi za pojedini dokument ispod čega možete pronaći podatke o CELEX broju, kratki naziv i oznaku službenog lista u kojem je dokument objavljen a u nastavku sadržaj dokumenta.

EU Sadržaj - dokument primarnog zakonodavstva 1

Na desnoj strani nalaze se detalji dokumenta. Ovdje možete pronaći poveznice na dijelove dokumenta koji vas zanimaju, npr. protokoli, aneksi, članci, pročišćeni tekstovi, završni akti. Dokument je podijeljen na manje cjeline kako bi vam se olakšalo snalaženje po tekstu. Ukoliko želite pregledati cijeli tekst ugovora kao i prijevod na hrvatski jezik, to možete učiniti odabirom poveznice tekst.

EU Sadržaj - dokument primarnog zakonodavstva 2

Obratite pozornost na jednostavnost navigiranja između različitih dijelova pojedinog ugovora što vam omogućavaju poveznice s desne strane. Bez obzira na dio ugovora kojeg pregledavate, uvijek se možete vratiti na sadržaj, cjeloviti tekst ili popis članaka, protokola i sl.

Svaki dokument s desne strane sadrži i niz zbirnih podataka koji su preuzeti sa EUR-Lexa. Odabirom poveznica s desne strane (ključna riječ, naziv ugovora) pokrećete pretraživanje za istaknuti pojam u zbirci primarnog zakonodavstva.

Prikaži SVE 
Postavi za početnu stranicu Spremi stranicu u favorite