c S
Dnevne novosti
Država smanjuje broj službenih vozila i troškove za mobitele 31.07.2015 07:40 ZAGREB, 30. srpnja 2015. Hina, Vlada je u četvrtak na sjednici odlučila za obveznike središnje javne nabave smanjiti broj vozila za koje mora produžiti leasing te troškove za mobilne telefone, a sve s ciljem ušteda u proračunu. 
Broj vozila koja će se na jesen nabaviti putem operativnog leasinga smanjuje se tako za 20 posto te bi se godišnji izdaci smanjili za oko 10,1 milijuna kuna. "Kada automatski na jesen dođe do obnove leasinga vozila za cijelu državu, a ne za ministre, treba ih nečim zamijeniti. Ova odluka sadrži obavezu da ih bude 20 posto manje, ali će se oprema morati zanavljati. Ne radi se o luksuzu nego o potrebi i ovom odlukom smanjujemo nabavu za 20 posto", objasnio je premijer Zoran Milanović. Broj novih pretplatiničkih brojeva i mobilnih uređaja za njih smije se, pak, povećati za 10 posto, ali samo 10 posto postojećih pretplatničkih brojeva može dobiti novi mobilni uređaj prilikom produženja ugovora.

Vlada je donijela i odluku o dodatnim mjerama za ublažavanje financijskih teškoća dužnika koji su ovršenici u postupcima prisilne naplate koje je pokrenuo HRT, a kojom će se otpisati nenaplativi dug za oko 10 tisuća dužnika. Otpisat će se iznos cjelokupnog duga s pripadajućim troškovima i kamatama. Ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opaćić izvjestila je da je HRT do sada otpisao dug 3273 dužnika u ukupnom iznosu od 13,4 milijuna kuna.